lauantai 29. syyskuuta 2007

La 29.9.07 9-, 12- ja 14-vuotiaat

9-vuotias luki Aku Ankkoja n. 1h ja katsoi televisiosta Avara luonto -ohjelman, joka kesti vajaan tunnin. Mieleenpainuvin mediakokemus oli kyseinen TV-ohjelma, joka käsitteli eläinten kykyä hoitaa itseään luonnosta saatavin keinoin.

12-vuotias katsoi myös Avara luonto -ohjelman. Hän kuunteli myös radiosta musiikkia n. 1h, luki Demiä ja Aku Ankkaa 1/2h ja pelasi tietokoneella Piirrä ja arvaa -peliä 1/2h. Mieleenpainuvinta oli Avara luonto.

14-vuotias luki sanomalehdestä urheilusivuja 10min. ja Demiä ja Aku Ankkaa yhteensä 1/2h. Radiota hän kuunteli samalla muuta puuhaillen 2h. Tietokoneella hän pelasi Habbo hotellia ja selaili netissä jalkapalloon liittyviä sivuja yhteensä 1,5h. Mieleen jäi parhaiten Habbon pelaaminen.

perjantai 28. syyskuuta 2007

Pe 28.9.07 9-, 12- ja 14-vuotiaat

9-vuotias luki Aku Ankkoja noin tunnin ja katsoi Robin Hood -elokuvan televisiosta n. 1,5h. Mieleenpainuvinta oli elokuvan katsominen.

12-vuotias luki Demiä ja Aku Ankkoja yhteensä n. 1h. Hän kuunteli radiosta musiikkia 10min. Mieleenpainuvinta oli juuri ostetun Demin lukeminen.

14-vuotias luki Demiä ja Aku Ankkoja yhteensä n. 1h. Radio Energya hän kuunteli samalla muuta puuhaillen 1/2h. Koulun jälkeinen aika meni kaverin kanssa markkinoilla, joten mitään muuta ei oikein jäänyt mieleen.

Perjantai 28.9. 11 -, 15 - ja 18 -vuotiaat

Testihenkilöistäni 15 -vuotias poika vietti taksvärkkipäivää nopeasti tehtyjen töiden jälkeen pelaamalla verkossa WOW -peliä 5 h 49 minuuttia, samanaikaisesti kuunnellen musiikkia tietokoneelta. Ennen nukkumaanmenoa hän loikoili sängyssä sarjakuvia lukien tunnin verran. Mieleenpainuvin kokemus oli "honorpointsien" saaminen.

18 -vuotias poika aloitti viikonlopun ylioppilaskirjoitusten jälkeen pelaamalla verkossa WOW -peliä tunnin ajan. Sanomalehden lukemiseen kului 15 minuuttia. Tämän jälkeen hän siirtyi kaverin luokse koneineen "lanittamaan" eli pelaili samaista peliä vielä 2 tuntia. Poikaseurue katsoi yhdessä filmin, kesto noin 2 tuntia. Musiikki soi koko ajan taustalla, paitsi filmin aikana. Kone ja poika palautuivat kotiin vasta sunnuntai-iltapäivällä. Mieleenpainuvinta oli "lanitus".

Nuorin henkilöistä, 11 -vuotias tyttö, kuunteli passiivisesti musiikkia kavereiden kanssa markkinoilla kierrellen. Kännykällä soitellen illasta kului 10 minuuttia. Ei siis varsinaista media-aikaa lainkaan. Mieleenpainuvinta oli markkinakokemus.

torstai 27. syyskuuta 2007

No, nyt aloitamme

Loimme onnistuneesti oman blogin. Tarkoituksemme on seurata päivittäin yhdeksän henkilön mediakäyttäytymistä eli tutkia määrää, laatua ja mieleenpainuvinta kokemusta. Tutkittavien ikä 9-26.